kojeenkäyttäjälle

kuulokojeiden käyttö

Kuulokojeiden käyttö on parhaimmillaan vaivatonta ja helpottaa elämääsi. Kojeet kuitenkin vaativat pientä päivittäistä hoitoa ja puhdistusta, jotta ne toimisivat parhaalla mahdollisella tavalla. Säännöllinen omatoiminen hoito ja ammattilaisen tekemä huolto lisäävät myös kojeiden käyttöikää.

kuulokojeiden hoito ja puhdistus

Kuulokojeita kannattaa hoitaa ja puhdistaa päivittäin. Puhdistamisesta kannattaa tehdä esimerkiksi iltarutiini, jotta sen muistaa tehdä joka päivä. Puhdistuksen lisäksi kuulokoje tulee pitää kuivana. 

Kuulokojeiden hoito-ohjeet vaihtelevat tyypeittäin. Ohessa on kerrottu eri kojetyyppien mukaiset päivittäiset puhdistustoimet. Voit myös tarkistaa ne kojeesi käyttöohjeista.

päivittäinen puhdistus

Nainen nauraa iloisesti keittiössä

Ostaessasi kuulokojeet meiltä, voit myös saada Käyttöturva-palvelun kojepakettiisi. Käyttöturva-asiakkaana saat kojetarvikkeet ja huollot ilmaiseksi. 

kuulokojeen kuivaus

Kaikki kuulokojeet on pidettävä kuivana. Koje tulee ottaa pois suihkun, saunomisen ja uimisen ajaksi. Suojaa kojeesi myös sateelta. Jos koje kuitenkin pääsee kostumaan, se tulee välittömästi kuivata kuivaustableteilla tai kuulokojeiden kuivaamiseen tarkoitetulla kuivauslaitteella. Älä koskaa käytä esimerkiksi hiustenkuivaajaa kojeen kuivaamiseen, koska korkeat lämpötilat vaurioittavat kojetta.

Kuulokoje voi myös imeä kosteutta korvakäytävästä, joten on suositeltavaa käyttää kuivaustabletteja tai -laitetta säännöllisesti. Kosteus aiheuttaa kojeessa hapettumista, joka lyhentää kojeen käyttöikää. Mikäli epäilet kojeesi kostuneen, eikä sinulla ole kuivauslaitetta kotona, suosittelemme tuomaan kojeen huoltoon mahdollisimman pikaisesti.

Päivittäiseen puhdistukseen ja hoitoon tarvittavia kuulokojetarvikkeita voit tilata suoraan kotiisi verkkokaupastamme.

kuulokojeiden tarvikkeet

On joitakin tarvikkeita, joita tarvitset kuulokojetta käyttäessäsi ja joilla saat puhdistettua kuulokojeesi helposti. Tarvittavat tarvikkeet vaihtelevat kuulokojetyypin mukaan. Voi tarkistaa kuulokojeeseesi sopivat tarvikkeet käyttöohjeesta tai kuuloasiantuntijaltasi.

kuulokojeiden huolto

Useat ongelmat kuulokojeen kanssa ratkeavat joko omatoimisilla puhdistus- tai hoitotoimilla.  Joissakin tilanteissa kuulokoje kuitenkin vaatii ammattilaisen huoltoa. Oheisesta taulukosta voit katsoa ratkaisuja yleisimpiin vikoihin. Jos ongelma ei ratkea näillä ohjeilla, olethan yhteydessä meihin tai omaan kuuloasiantuntijaasi.

Kuulokoje kannattaa huollattaa kerran vuodessa, vaikka varsinaista vikaa ei olisi. Asiantuntevan kuulokojeteknikon tekemä huolto ylläpitää kojeen kuntoa ja pidentää käyttöikää. Huollamme liikkeessämme Hansatonin ja Starkeyn kuulokojeita.

Kuulokojeiden käyttöohjeet

Starkey

Hansaton